Lakástalkshow

A Lakástalkshow egy teljesen önálló műfaj. 2012-ben találtam ki, sokat beszélgettem róla Márton Balázs barátommal, operatőrrel. Novemberre jutottunk el odáig, hogy megcsináljuk az első felvételeket. Három napig forgattunk, Stohl, Hajós, Soma, Lukács Laci és Tilla jártak nálunk.
Lakástalkshow a nappaliban
Lakástalkshow forgatása a nappalinkban
Ezeket a beszélgetéseket a saját nappalinkban vettük fel, méghozzá távirányított kamerákkal. Ezt nagyon fontosnak tartom, ugyanis így a helyiségben a vendégen és a kérdezőn kívül nincs más. Nincs kameramann, világosító, asszisztens, adott a lehetősége egy valós, négyszemközti beszélgetésnek. Egészen biztos vagyok abban, hogy ezek a videók ezért ütnek el merőben minden talkshowtól, televíziós beszélgetős műsortól, és ezért gondolom, hogy műfajteremtő.
Leülünk, beszélgetünk. Ketten. Nincs közönség, nem kell sietni. Ami szóba kerül, szóba kerül. De biztosan úgy beszélgetünk majd, ahogy egyébként sosem beszélnénk egymással – remélem: őszintén.
A Lakástalkshow nem tévéműsor, kizárólag a neten látható, saját YouTube-csatornáján, illetve 2013 őszétől a tv2 weboldalán, amit a tv2-n miniprogramok kísérnek napi négy alkalommal.
LTS LIVE!
Az első ÉLŐ Lakástalkshow Szabó Győzővel és Czutor Zoltánnal

2013 májusa óta az Andrássy úton egy hatalmas lakásban, – mondjuk úgy – vendégként, közönség előtt is rendezünk Lakástalkshowt: ez az “ÉLŐ Lakástalkshow”. A helyszín a The Shift nevű mozgásstúdió (Andrássy út 35.).

Gyönyörű helyszín, kilátással az Andrássy útra és a Nagymező utcára. Hatalmas terem, kényelmesen körülbelül ötvenenen férnek be, a beszélgetések hangulata pedig némileg különbözik a klasszikus Lakástalkshowtól – éppen amiatt, hogy a közönség jelen van, reagál.

Az élő Lakástalkshowban nem egy vendég ül a kanapéra, hanem kettő vagy három, engem éppen a párosítás, hármasítás érdekel. Nagyon izgalmas volt például legutóbb a Laár András, Likó Marcell és Wahorn András részvételével tartott est: