A Lakástalkshow egy teljesen önálló műfaj. 2012-ben találtam ki, sokat beszélgettem róla Márton Balázs barátommal, operatőrrel. Novemberre jutottunk el odáig, hogy megcsináljuk az első felvételeket. Három napig forgattunk, Stohl, Hajós, Soma, Lukács Laci és Tilla jártak nálunk.
 

 

Mi a lényeg?

Ezeket a beszélgetéseket a saját nappalinkban vettük fel, méghozzá távirányított kamerákkal. Ezt nagyon fontosnak tartom, ugyanis így a helyiségben a vendégen és a kérdezőn kívül nincs más.

Lakástalkshow a nappaliban
Lakástalkshow forgatása a nappalinkban
Nincs kameramann, világosító, asszisztens, adott a lehetősége egy valós, négyszemközti beszélgetésnek. Egészen biztos vagyok abban, hogy ezek a dolgok adják a műfaj lényegét, ezért ütnek el ezek a videók minden talkshowtól, televíziós beszélgetős műsortól, és ezért gondolom, hogy műfajteremtő.
Leülünk, beszélgetünk. Ketten. Nincs közönség, nem kell sietni. Ami szóba kerül, szóba kerül. De biztosan úgy beszélgetünk majd, ahogy egyébként sosem beszélnénk egymással – remélem, őszintén.
A műsor 2016 őszén a Viasat3 képernyőjére költözött, 2017-ben a második, 2019-ben a harmadik televíziós évad készül a sorozatból – utóbbi a szintén a Sony Pictures Television-höz tartozó Sony Max csatornára.
 
A tévés gyártás következménye, hogy az epizódokat már nem a saját lakásunkban forgatjuk, mert a 25-30 epizód két hétig tartó forgatása aránytalan nehézségekkel járna az egész családom részére, azon kívül a napi 2-3 beszélgetés után biztosan nem arra vágynék, hogy a lámpákat és a kamerákat kerülgessem. Plusz macskánk is van most már, Joli, aki nem hagyná békén a kábeleket és nem is maradna nyugton a felvételek alatt.
 
 

Élő Lakástalkshow

2013 májusa óta az Andrássy úton egy hatalmas lakásban, – mondjuk úgy – vendégként, közönség előtt is rendezünk Lakástalkshowt: ez az “ÉLŐ Lakástalkshow”. A helyszín a The Shift nevű mozgásstúdió (Andrássy út 35.).

LTS LIVE!
Az első ÉLŐ Lakástalkshow Szabó Győzővel és Czutor Zoltánnal

Gyönyörű helyszín, kilátással az Andrássy útra és a Nagymező utcára. Hatalmas terem, kényelmesen körülbelül ötvenenen férnek be, a beszélgetések hangulata pedig némileg különbözik a klasszikus Lakástalkshowtól – éppen amiatt, hogy a közönség jelen van, reagál.

Az élő Lakástalkshowban nem egy vendég ül a kanapéra, hanem kettő vagy három, engem éppen a párosítás, hármasítás érdekel. Nagyon izgalmas volt például legutóbb a Laár András, Likó Marcell és Wahorn András részvételével tartott est: