A műsor első hete után itt van néhány werkfotó. Az epizódokat nem az adásba kerülés sorrendjében vettük fel, két héten át forgattunk, napi két beszélgetéssel és két zenei produkcióval dolgoztunk. A fotókat Birtalan Zsolt készítette, a lakásba Csiszér Zsuzsi képeit hoztuk. Olyan jó volt együtt lenni ezekkel az emberekkel: Frankó Ronival együtt vezettünk műsort a radiocaféban és a Petőfi Rádióban, Durkó Ádámmal a Brutális fizika című sorozat óta ismerjük egymást, Lisztopád Krisztit pedig Litkai Gergőnek köszönhetem. A képeken nem látni a főszerkesztőt, Müllner Dórát, akivel először 2000-ben találkoztam, az EST FM rádióban. És még sokan mások…

Durkó Ádám operatőrrel és Frankó Roni zenei szerkesztővel
Durkó Ádám operatőrrel és Frankó Roni zenei szerkesztővel – ez a kép jól mutatja, mi történt két felvétel között

A kanapék elrendezésével mindig csaltunk egy picit, és igen, néha úgy tűnhet, hogy messzebb ülünk a vendéggel egymástól, de elég közel voltunk ahhoz, hogy úgy nézhessünk egymás szemébe, ahogy egy őszinte beszélgetésben szoktunk. A nappaliban két iránnyal dolgoztunk, az egyik a “Drága Macska” című kép felé néző totál, a másik pedig, ahol a vendég háta mögött az előszoba látszik néha.

Lisztopád Kriszti látványtervezővel
Lisztopád Kriszti látványtervezővel

Kriszti azonnal beleszeretett a lakásba, azt szeretem benne, hogy soha semmit nem kell kérni, hogy “inkább ne”, vakon bízom az ízlésében. Azt meg egyenesen imádom benne, hogy látvánnyá képes álmodni bármit, amit elmondok neki. Ilyen volt a “Hol-tarto-méter” is, amit én egy egyszerű csúszkának képzeltem el, és egy igazi műtárgyat csinált belőle.

Teveli Olivér gyártásvezető, Frankó Roni zenei szerkesztő és Füredi Tomi rögzítésvezető
Teveli Olivér gyártásvezető, Frankó Roni zenei szerkesztő és Füredi Tomi rögzítésvezető

Olivér szokás szerint adminisztrál, néha kicsit összevesznek Ronival. Roni régi barát, fura volt az első találkozásunk, mielőtt a radiocaféban az Utasellátó című délutáni műsort kettőnkre bízták. Roniéknál találkoztunk, és én nem kértem a házi limonádéjából. Azt akartam, hogy Roni biztos kézzel rakja össze a műsor zenei listáját, amit meg is tett: kiváló zenészek jönnek sorban, adásról adásra. Büszke vagyok a Lakástalkshow összes zárószegmensére is.

Durkó Ádám operatőrrel
Durkó Ádám operatőrrel

Ádám nagyon szerette ezt a munkát, gyalog másfél percre lakik innen. Csak néha kellett elmagyaráznia, hogy miért nem lehet azt, amit én szeretnék. Egyébként halálosan idegesítően tud viselkedni, egyfolytában pittyeg a telefon a zsebében, ha éppen nem a kezében van, mint ezen a képen is. A forgatás előtt hónapokkal már arról beszéltünk, hogy milyen techikával forgatunk, hogyan lesz a műsor olyan, ami látványában kiemelkedik a teljes hazai kínálatból – ami a beszélgetős műsorokat illeti. Tudjuk, hogy itt két vagy három ember ül és beszélget, mégis fontos volt, hogy szép legyen és valóságos, egy filmhez vagy amerikai sorozathoz hasonlítson a kép.

Ádámmal így aztán nem is nagyon lehet másról beszélgetni, mint optikákról. Ja, de: cipőkről. Ez a két dolog érdekli.

Pásztor Anna készül a felvételre Tauz Nóra sminkes és Durkó Ádám operatőr társaságában
Pásztor Anna készül a felvételre Tauz Nóra sminkes és Durkó Ádám operatőr társaságában

Az Anna and the Barbies az első forgatási napon érkeztek, ekkor a lakók még csak apró ízelítőt kaptak abból, mi vár rájuk két héten át. Voltak erős pillanatok a gangon, hosszasan kellett néha győzködni a lakókat, hogy nem csak nekünk, a nézőknek, a Viasat3-nak fontos, hogy elkészüljön a Lakástalkshow, hanem nekik is…

Alföldi Róberttel a beszélgetés előtt
Alföldi Róberttel a beszélgetés előtt

Mióta Lakástalkshow létezik, szerettem volna Alföldi Róberttel beszélgetni. Sosem jött. Most volt az első, hogy esély volt egyáltalán időpontot egyeztetni. Sokat nevettünk, nagyon jó vele együtt lenni. Vicces, hogy néhány tárgy, ami a háttérben látható, tőle való – barátom galériájából kölcsönöztük, ahová ő beadta ezeket.

Hujber Ferenccel a beszélgetés után
Hujber Ferenccel a beszélgetés után

Hujber Ferivel nem volt egyszerű. Őt most hívtam először, sokat hezitált, aztán olyan kívánságai és feltételei voltak, amiket nem teljesíthettünk. Valahogyan mégis összeállt a dolog, és az egyik legjobb beszélgetés sült ki belőle – bár úgy tudom, hogy utólag Feri nem rajongott az egészért.

Tóth Gabi és Tóth Vera szelfije
Tóth Gabi és Tóth Vera szelfije

Nagyon szeretem a lányokat, Tóth Gabival konkrétan 11-12 éve találkoztunk utoljára egy rádióműsorban, amikor még Megasztáros volt. Verával nem is tudom, honnan ismerjük egymást. Az adás után Vera több Facebook-posztban köszönte meg a meghívást, és aztán még személyes üzenetben is nagyon megható mondatokat írt.

Stohl András
Stohl András

Stohl Andrással tegnap reggel beszéltem telefonon. Sajnálom, hogy nem mondhatom el, miről, de a lényeg, hogy a műsornak, a beszélgetésünknek olyan hatása volt/van, amit elképzelni sem tudtam.

Szendrő Bandi fővilágosító
Szendrő Bandi fővilágosító
Zacher Gáborral a beszélgetés után
Zacher Gáborral a beszélgetés után

Zacher Gábor még később érkezik a Lakástalkshowba, de érdemes lesz őt is nézni, előlegként osztom meg ezt a képet: szeretem, ha megnevettethetek valakit, és egyáltalán nem bánom – sőt, igazából úgy a jó –, ha én csak háttal lehetek, a néző meg látja, ami látszik.

Lakástalkshow folyamatosan a Viasat3-on, hétfőtől-csütörtökig késő esténként.