Egy éve az internetről költözött a Viasat3-ra a Lakástalkshow, és ez a legeslegjobb dolog volt, ami ezzel a műsorral történhetett. A formátum hatalmas lépést tett: sokkal-sokkal erősebb lett mindenféle szempontból. A csatorna pedig több lett egy meghatározó branddel. A tavalyi siker után most a második évaddal folytatjuk a szériát.

Az alaphelyzet változatlan:

a beszélgetéseket távirányított kamerákkal vesszük fel, hogy az interjú alatt ne legyen a vendégen és rajtam kívül más a helyiségben.

Az első héten Gesztesi Károly, Geszti Péter, Lakatos Márk valamint Gryllus Dorka és párja, Simon Kornél szerepelnek a műsorban, zenél Henri Gonzo, Szőke Nikoletta, a Window és a Soulclap. Minden héten négy epizód kerül majd adásba, a legelső hétfőn este 10-kor, a többi napokon pedig a filmek és sorozatok után. Igen, ez sokszor elég későn lesz.

A szezon 25 részének forgatása november 26-án ért véget. Két héten át napi két epizódot vettünk fel: mindig két beszélgetés és két zenei produkció – kivéve azon a napon, amikor három beszélgetést vettünk fel vendégegyeztetési ügyek miatt. De megoldottuk. Csodálatos kihívás ez, egyben vezetni és “producerelni” a műsort. Ezzel összefüggésben rengeteg hálával tartozom azoknak, akik menet közben nem mondtak el mindent, amit műsorvezetőként jobb volt nem is tudnom, márpedig producerként jobb lett volna mégis. Mire megtudtam, már megoldották. Ez az egyik legjobb dolog ebben az egészben, hogy sikerült egy olyan csapatot összerakni, akik nagyon szeretnek a Lakástalkshowban dolgozni.

Füredi Tomi, Szőke Jani, Birtalan Zsolt, Stámusz Feri, Galló Kriszta és Frankó Roni a konyha és a nappali közt

Az első forgatási napon – pont, mikor ezt a képet (itt balra) csináltam – megütött egy érzés: 2012 nyarán kitaláltam, hogy ilyen beszélgetéseket akarok csinálni, most meg már másodszor állunk itt így, ennyi ember, és mind azt nézi, hogy mi zajlik. Az én álmomat és gondolataimat segítenek mind megvalósítani, láthatóvá és hallhatóvá tenni. Sok és alapos munkával. Köszönöm!

Aztán még az is nagyon jó, hogy annyi tehetséges ember mozdul meg attól, hogy van Lakástalkshow. A vendégek is mind, egyesével, de a rengeteg zenész… egy évadban legalább százan jelennek meg a képernyőn.

A személyes részéről nem is beszélve, hogy először találkozom emberekkel, akikben egy óra után egészen mást – vagy nem is mást, inkább többet – látok, mint amit addig. Azt hiszem, életemben összesen nem mondtam annyiszor igazán őszintén azt, hogy “örülök, hogy megismertelek”, mint ebben a 13 napban. Jó lenne, ha azt, amit az egyes vendégekből elteszek magamban, majd egymásba mosok vagy ezek egymásba mosódnak, visszaadhatnám nekik egyesével.

Bízom benne, hogy a nézők érzik, ami ott a két kanapé közt vagy az ágyon történik, hogy nem csak a szavakat hallják, de látják a szemeket, a testbeszédet. Én nem akarok az a műsorvezető lenni, aki a legjobban fogalmazza meg, amit kérdez, de az sem, aki ravaszul kicsalja a vendégből a legbensőbb titkát. Szívesen vagyok viszont, aki hagyja beszélni azt, aki mondani akar valamit, és nem bizonytalanítom el azzal, hogy ítélkezem felette.

Remélem, hogy így lesz láthatóvá az, ami mindenkiben ott van.

Node.

A Lakástalkshow ráadásul az előző szezon óta egy csomó dologban fejlődött is. De majd meglátjátok! Jó szórakozást kívánok az évadhoz, december 4. 22:00-tól a Viasat3-on!

Laci